madách-imre-gimnázium
October 21, 2021

"Drága Anyukám! Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött. Ne várjatok most már tőlem levelet és ti sem küldjetek. Az orosz itt vala... mi nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14-én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül. Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni. Nagyon szeretlek! Istentelen hideg van. Itt ülök a géppuskám mellett és a kezem az üres csajkához fagy. Tudom, hogy mire ezt a lapot megkapod, addigra én már nem fázom és elmúlik az éhségem is. Itt halunk meg. Kérlek, hogy ne haragudj rám! Kezedet csókolja: Hű fiad, Jóska" 1943. I. 11. Oroszország. vitéz Bányai József géppuskás szakaszvezető, aki az Osztrogozsszkból való kitöréskor halt néhány nap múlva hősi halált. A szakasza parancsnokaként maradt utolsónak, hogy a bajtársait fedezze, életüket mentse. Örök dicsőség Nékik!

| Arnold Lőrinc és Incze Adél (3. a) 2019 novemberében vett részt a 3. a az OTP Fáy András Alapítvány OK projektjében. tehetségportál Korcsolyás sikerek szerk. Eredményesen zárták a 2019/2020-as szezont a szinkronkorcsolyázó toldysok. A magyar költészet napja - karanténban is A 6. a osztály tagjai József Attila Eszmélet című versét szavalják. Az OKTV idei eredményei április 4. | Az Oktatási Hivatal a rendkívüli helyzetre való tekintettel a második fordulóban elért teljesítmények alapján állapította meg az OKTV idei eredményeit. A toldysok szépen szerepeltek. Digitális munkarendre vonatkozó szabályok március 19. | Tájékoztató a digitális munkarendről. felvételizők Ideiglenes felvételi rangsor 2020 március 16. | A mellékelt fájlban közöljük az ideiglenes felvételi rangsort. Siker a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen Tőkey Bálint (1. a) a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján a 2. helyen végzett. Kémiás sikerek március 9. | Szarkowicz Judit Februárban idén is beköszöntött a kémiaversenyek időszaka.

ma végződik Közép- és emelt szintű írásbeli érettségi vizsgák május 27. Országos mérés a 8. és a 10. évfolyam tanulói számára június 1. Tanítási szünet (pünkösd) 3. Nevelőtestületi értekezlet és osztályfőnöki munkaközösségi értekezlet 8- 12-ig; Hatosztályos írásbeli és szóbeli vizsgák 11- Osztályozókonferenciák 15. Munkanap, tanítási szünet 16. Tanévzáró ünnepély 17- 18-ig; Naplók, törzskönyvek ellenőrzése, leadása 24-ig; Középszintű szóbeli érettségi vizsgák 23. Az új első osztályosok beírása 26. Tanévzáró tantestületi értekezlet blog Iskolai projekt a nemzeti összetartozás napja alkalmából A Kárpát-medence: tájak, emberek, találkozások elnevezésű projektet a társadalomtudományi munkaközösség szervezi. Ballagó röplabdások egy félbe szakadt szezonban május 4. | Lőrincz Milán Lőrincz Milán tanár úr búcsúzik a fiú röplabdacsapat végzős tagjaitól. Tájékoztató az érettségikről a végzősök számára április 30. | igazgatóság Letöltheti az érettségivel kapcsolatos fontos információkat. OTP projekt ismertető április 27.

  1. Párom.hu társkereső - Keresés
  2. Toldy ferenc gimnázium felvételi
  3. Toldy ferenc gimnázium szakok
  4. Cnn hírek magyarul espanol
  5. Magne B6 Stress Control étrend-kiegészítő tabletta 30x
  6. Napi bika horoszkóp ezo world

Régi évfolyamok

Az állatok farsangja Camille Saint-Saëns művét Szaniszló Imre tanár úr vezényletével hallgathattuk meg az idei jótékonysági bálon. Értesítés és köszönetnyilvánítás február 27. | Porogi András Beszámoló a 2020. évi hagyományőrző jótékonysági bál eredményéről. A szóbeli meghallgatás beosztása 2020 február 26. | Gimnáziumunkba idén 510 tanuló jelentkezett. április 30. hirdetmények április 28. Étkezési nyilatkozatok a következő tanévre március 25. Telefonkapcsolat március 19. március 16. i. február 19. Közösségimunka-lehetőség január 27. Tájékoztató a nyári korzikai túráról 2019. október 18. Felvételi tájékoztató 2020 Az iskolai egészségügyi ellátásról 2019. október 14. Közösségimunka-lehetőség: e-mentorálás Felkerültek a honlapra a természettudományi vizsga segédanyagai 2019. szeptember 30. Közösségimunka-lehetőség a II. kerületi Tűzoltóparancsnokságon a legnépszerűbb cikkek összesített lista a legnépszerűbb cikkek az elmúlt 30 napban